Corona

Hoe zorg je ervoor dat je bewust blijft van je eigen werkhouding? Wij richten ons op ergonomie van de werkplek en vestigen de aandacht op je eigen gedrag en houding:

De 7 tips om klachten te voorkomen door het thuiswerken!

 • Zet je stoel zo hoog, dat als je de elleboog in 90 graden hebt staan, je polsen kunnen rusten op de tafel. Zorg ervoor dat je hierbij niet je schouders optilt. Ervaar dat je op beide billen zit en dat je de voeten plat op de grond of voetensteun staan.
 • Ga na of, als je op je laptop kijkt, je naar beneden kijkt. Als dit zo is, kun je op termijn last van je bovenrug en/of nek krijgen. Los het bij voorkeur op met een apart beeldscherm en zet het beeldscherm op arm afstand van je neer.
 • Bedenk eens voor jezelf hoe vaak je deze week op de bank met een tablet of laptop hebt gewerkt. Hoe voelde dat en hoe stond je daarna op. Wellicht heb je pijnklachten gekregen of was je extra vermoeid? Op de bank werken doe je namelijk bijna altijd in een ongezonde houding, zeker als je dat 8 uur moet volhouden.
 • Kijk eens wat het met je doet als je in een donkere kamer of een lichte kamer gaat werken. Er wordt vaak gesproken over natuurlijk licht. Dit zorgt ervoor dat je energie op peil blijft. Ga eens na of dit ook voor jou zo werkt.
 • Merk je onrust of irritatie nu je met het gezin of partner thuis bent. Maak een schema voor minimaal 4 pauzes, met daarin juist de aandacht voor je partner, de kinderen, je huisdieren e.d.
 • Iedereen reageert anders op rommel. Ervaar eens wat het met je doet als je werkt in een rommelige kamer of in een opgeruimde kamer. Kies wat voor jou het beste past.
 • In de komende tijd¬† waarbij er veel onzekerheid is over ons werk, onze economie en de gezondheid van onze medemens kan er onrust in het lichaam ontstaan. Je kunt via een ontspanningsoefening of een ademhalingsoefening de rust weer terug te brengen in het lichaam.
  Draai met je schouders of ga staan en zwaai met je armen van voren naar achteren.
  Doe een ademhalingsoefening; Diep inademen naar je onderbuik en langzaam uitademen.

Meer tips nodig?

Deze tips helpen om klachten te voorkomen door bewust naar je eigen gedrag en houding te kijken.
Heb je nog vragen? Bel me gerust voor meer informatie. Ik sta nu en straks voor u klaar!