Veelgestelde vragen

Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over de behandelingen, tarieven en vergoedingen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Vergoedingen

Worden de behandelingen vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Onze therapeuten hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Ga bij uw eigen verzekering na hoeveel zittingen er worden vergoed in uw pakket. Let hierbij ook op het aantal zittingen fysiotherapie die u dit jaar heeft gehad. Bij sommige verzekeringen is de vergoeding het totaal aantal zittingen oefentherapie en fysiotherapie.

Ik heb een chronische aandoening, worden mijn behandelingen vergoed?
Wanneer de klacht een chronische aandoening betreft, vindt er volledige vergoeding plaats vanuit de basisverzekering vanaf de 20ste zitting. De eerste 20 zittingen worden vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Wordt de behandeling vergoed voor iedere chronische aandoening?
Welke chronische aandoeningen in aanmerking komen voor deze vergoeding is vastgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid in de zogeheten lijst Borst. Deze lijst kunt u raadplegen via uw verzekering.

 

Kosten

Hoeveel kost een behandeling als deze niet vergoed wordt?
Op de pagina Tarieven vindt u een overzicht van de kosten per behandeling.

 

Klaar om de stap te zetten?

Maak een afspraak bij Mensendieck Ommeland en begin met het behandelen van uw klachten. Liever eerst een vrijblijvend gesprek, of een telefonisch consult? We horen graag van u.